webwinkel2

Lees het geheim van de eerste overwinning TJ Slagter in de Ronde van de Haut Var

Lees het geheim van de eerste overwinning TJ Slagter in de Ronde van de Haut Var
27 juli 2015


Zaterdag 20 februari las ik het bericht dat TJ Slagter met overmacht een bergetappe in de Ronde van de Haute-VAR had gewonnen. Zijn eerst overwining van 2016. Ik kreeg een glimlach op mijn gezicht en niet alleen omdat een Nederlander een etappe won! 

Afgelopen december zag ik in mijn scherm een bericht oplichten dat er (weer) een boek besteld werd. TJ Slagter zag ik staan. Ik zei tegen mijn vrouw, 'TJ Slagter? Is dat de beroepsrenner TJ Slagter?'. Al snel kwamen wij erachter dat het inderdaad ging om de bekende profrenner die voor de Cannondale Pro Cycling Team rijdt. Maar wat moet een profrenner dan met ons boek,  dacht ik. Hij weet toch alle ins-en-outs van sportvoeding i.cm. ultieme prestaties die profrenners moeten leveren? Waarom bestelt hij dan ONS WIELERKOOKBOEK? Hij heeft de laatste jaren wel wat wedstrijden gewonnen maar niet heel veel. In 2014 de 4e en 7e etappe Parijs-Nice en in 2015 de 3e en 4e etappe Ronde van Alberta. Zou het een nieuw begin zijn? Een andere kijk op hoe je met je sport om moet gaan. Een andere focus? Ging hij terug naar af? 'Ga "gewoon" eten en zorg dat het goed, functioneel en vooral ook lekker mag zijn', dacht hij misschien bij zichzelf. Nou, dat de wielerrecepten uit HET WIELERKOOKBOEK goed zijn maar bovendien heel lekker, dat staat wel buiten kijf. Laat dat maar aan chef-kok Ben van Beurten over (samengewerkt met de werledberoemde chef-kok Jamie Oliver).

Maar misschien was er wel een andere reden. Misschien is zijn eten al die jaren klaargemaakt door zijn moeder en daarna zijn vrouw en heeft hij nooit een pan spaghetti gemaak. Misschien ging hij stiekem ergens op trainingskamp en wilde hij toch eens weten hoe je nu precies een heerlijke bietenrisotto met ansjovis klaarmaakt of hoe je heel makkelijk een herstelshake maakt na een lange trainingsrit. 

Hoe het ook zij, we komen het waarschijnlijk nooit te weten.

Hij was na een berichtje van ons wel zo sportief om met het boek even een foto te schieten die hij ons mailde en.... hij heeft zijn eerste overwinning van het jaar 2016 binnen. Proficiat. En misschien kwam dat ene halve procentje wel door het idee dat het niet mis kon gaan want hij had goed en .... lekker gegeten...Reactie schrijven op Lees het geheim van de eerste overwinning TJ Slagter in de Ronde van de Haut Var