webwinkel2

Wat eten we vandaag Wat eet je als je moet sporten

Wat eten we vandaag Wat eet je als je moet sporten
23 augustus 2014


Wat eten we vandaag, schat? Dat hoor je 9 van de 10 keer als er gefietst moet gaan worden. Vroeger was het altijd de man die dit vroeg, tegenwoordig en gelukkig zijn het ook steeds vaker vrouwen die dat vragen aan manlief want het vrouwenwielrennen wordt al populairder…. en tja, wat moet je nu weer gaan eten voor een tochtje van 100-150 km? Er moeten nl wel functionele voedingsstoffen in het lijf worden gestopt. Op internet zijn er allerhande recepten te vinden voor sporters maar wie heeft ze geplaatst, wie heeft ze bedacht. Daarom heb ik, als uitgever en wielerliefhebber, wielerfanaat en fietsgek op een gegeven moment de enige bekende wielertopkok en topchef, chef-kok Ben van Beurten (ook nog gewerkt met de bekende Jamie Oliver) gevraagd om een prachtig boek te maken waarin hij zijn beste functionele recepten voor wielrenners laat zien. Met de kennis van sportvoedingsdeskundige Peter Res van AJAX wist hij al snel de beste ingrediënten in heerlijke functionele recepten te verpakken. Het zijn lekkere recepten, gezonde recepten, vegetarische recepten en ook veelal hele makkelijke recepten. Maar ze zijn vooral bedoelt voor mensen die energie nodig hebben voor hun lichaam en na afloop herstel voor hun lichaam.

Daarom is dit kookboek misschien wel het beste sportkookboek van Nederland. Want buiten al die heerlijke functionele recepten die in Culinaire TOUR staan, staan er ook allerlei tips in wat je het beste kunt eten bij bijvoorbeeld extreme weersomstandigheden, of als de weg omhoog loopt de bergen in, of in voorbereiding voor een tijdrit etc.Krachttraining wielrennen Herstellen? Het kan alleen met de juiste gezonde snacks van eiwitrijk voedsel. 

Dit boek is uitermate geschikt voor iedere duursporten, wielrenner, triatleet die lekker wil eten zonder er te veel bij na te moeten denken. Het boek zorgt ervoor dat je bewuster met je voeding en energievoorraad en je lichaam om zal gaan.

Een echte MUST HAVE voor elke sportieveling die lekker wil leren koken, lekker wil eten, goed wil presteren door de juiste voeding en waar je als gewoon gezin ook lekker van mee kan eten. 

Is het een kookboek, is het een sportboek, is het een sportkookboek of is het gewoon het beste sportboek voor wielrenners. Het maakt niet uit hoe je dit boek noemt. Als men vraagt "wat eten we vandaag" dan kan je als sporter nu nog alleen maar zeggen. "een recept van BEN uit zijn CulinaireTOUR". En wat een leuk kado, nee een pracht cadeau zal dit zijn als je hobby koken is en/of sporten is. Twee vliegen in één klap. 

Ik hoop dat iedereen weer gaat genieten van de komende Vuelta 2014.

Wielergroeten van
Uitgever Peter Jan van Dijk

 
Reactie schrijven op Wat eten we vandaag Wat eet je als je moet sporten